Psihološka pomoč za mlade odrasle

Mladi odrasli

Namenjeno je mladim odraslim, ki želijo odgovorno stopiti v svet odraslih, pa jim ta korak predstavlja težavo. Največkrat se soočajo s težavami na področju razvoja lastne identitete, vzpostavljanja intimnih odnosov ter pri načrtovanju prihodnosti, vse to pa lahko otežujejo tudi nefunkcionalni družinski odnosi v primarnih družinah.

Znašli ste se v obdobju, ki ste ga kot otrok, zelo verjetno z veseljem in pričakovanjem nestrpno čakali. Samostojnost, tako finančna kot bivanjska, ustvarjanje kariere in družine z idealnim partnerjem, morda potovanja v tuje dežele in še bi lahko naštevali.

Vendar pa precej zgodaj spoznamo, da se naše otroške sanje o odraslem srečnem življenju ne uresničujejo tako zlahka. Morda ste zaradi propadlih in bolečih partnerskih zvez že izgubili upanje za ljubezen ali pa se nahajate v toksični zvezi prav zdaj. Lahko ste zaradi težav na kariernem področju začeli izgubljati zaupanje vase ali pa vam odhod od primarne družine povzroča stisko, prav mogoče pa je tudi, da se še vedno iščete v tem svetu. Prav tako zna biti, da že toliko časa stojite na mestu, da ste obupali in nimate ne želje, ne moči, da bi se premaknili z mesta.

Stiske in razočaranja, običajno povzročijo željo po pobegu. Ta pobeg je velikokrat pobeg iz boleče resničnosti v svet odvisnosti. Odvisnosti od alkohola, prepovedanih substanc, intimnih odnosov,…. Vse to pa dolgoročno le še poglablja duševno stisko, iz katere je vedno težje najti izhod.

Če ste se prepoznali  v zgornjem opisu in potrebujete nekaj dodatne pomoči pri iskanju svojega mesta pod soncem, pokličite in si rezervirajte svoj termin.