S srčnostjo, predanostjo ter visoko stopnjo odgovornosti nudimo pomoč na področju družinskih odnosov in osebnega razvoja.

Inštitut Simbioza

Naša zgodba

Inštitut Simbioza je bil ustanovljen leta 2007. Svoje poslanstvo uresničuje na področju partnerskih in družinskih odnosov z namenom nudenja celostne pomoči in podpore pri oblikovanju in ohranjanju ljubečega družinskega okolja. 

V Inštitutu Simbioza verjamemo v ljubezen in družino, zato želimo nuditi svojo pomoč pri razreševanju partnerskih težav, na področju vzgoje in osebne rasti. Zavedamo se, da je družinsko okolje prostor, v katerem se oblikuje osebnostna struktura  posameznika, ki predstavlja osnovno izhodišče za vse nadaljnje življenjske odločitve. Hkrati pa se tudi zavedamo, da je ustvariti povezujoč partnerski odnos, ki je kos vsem življenjskim izzivom in vzgojiti otroke v samostojne in samozavestne osebe, eno najtežjih poslanstev, ki od vseh nas zahteva nenehno učenje, pri čemer smo vam pripravljeni ponuditi  svoje strokovno znanje in bogate delovne izkušnje. 

Naše vrednote

V Inštitutu Simbioza verjamemo v učenje in osebni razvoj. Verjamemo v notranje vire moči posameznika –  pomagamo mu jih  odkriti in jih razvijati, ko sam dvomi vase. Verjamemo, da lahko vsakdo uresniči sebe v svoji najboljši različici, če se le odloči za to. Verjamemo v nove začetke in v nove priložnosti.

Vrednote, ki jim pri svojem delu sledimo so strokovnost in visoka stopnja odgovornosti, predanost, srčnost, odprtost in iskrenost, pristnost, toplina, sprejemanje in razumevanje. 

Naša vizija je skupaj z vami ustvarjati dobre družinske zgodbe in tako soustvarjati prijazno družbeno okolje, v katerem bomo spoštovali temeljne vrednote složnega medsebojnega bivanja.

Svoje strokovno znanje z vami delita Maja Zajc in Aleksandra Kralj

Majino poslanstvo je pomoč najstnikom in mladostnikom. Maja s svojo toplino, pristnostjo in odprtostjo odpira vrata najstnikovega notranjega sveta. Najstniki ji zaupajo in se v odnosu z njo počutijo dovolj varno in sprejeto, da se ji brez večjih zadržkov odprejo in tako zacelijo svoje rane.  Seveda pa Maja z veseljem ponudi svoje strokovno znanje in osebno toplino tudi najstnikovim staršem in vsem drugim, ki potrebujejo pomoč pri razreševanju svojih notranjih stisk ali življenjskih dilem.

Maja je po izobrazbi magistrica zakonskih in družinskih študijev.

Kot izhodiščni model pri svojem delu uporablja relacijsko družinsko in geštalt terapijo. Če se pri obravnavi posameznika izkaže potreba po drugačnem pristopu, si pri svojem delu pomaga tudi z drugimi tehnikami iz svojega širokega nabora znanja. Njeno vodilo pri delu je predvsem izbira terapevtskih tehnik in metod, ki  posamezniku omogočijo čim hitrejši izhod iz njegove stiske. 

Aleksandra Kralj

Aleksandra je ustanoviteljica in direktorica Inštituta. Je tudi avtorica knjige “Vražji zakonci”.

Svoje strokovno znanje in bogate izkušnje vama bo ponudila  pri reševanju partnerskega odnosa. 

Čeprav se včasih rada pošali, da je zakonska svetovalka že celo večnost,  ima svoje delo srčno rada. Zase pravi, da je po naravi precej strasten človek, zato seveda tudi svoje delo opravlja s strastjo in predanostjo. Vsaki zgodbi se 100 %  posveti in z vsakim parom, ki jo počasti s tem, da ji dovoli postati del njune zgodbe, živi in diha vse dokler se njuna zgodba ponovno ne stabilizira in se lahko ponovno povezana vrneta v svoje življenje ter nadaljujeta z ustvarjanjem srečne družinske zgodbo.  “Zavedam se namreč, da ne gre samo za njuno prihodnost, temveč tudi za prihodnost njunih otrok.” 

Več si lahko preberete na: https://www.simbioza.si

"Cilj vseh nas je ustvarjati zdravo in ljubeče družinsko okolje – varen pristan za nas in naše otroke, vendar se kljub našim najboljšim nameram in prizadevanjem včasih zatakne in takrat potrebujemo pomoč."

Maja Zajc

Maja Zajc